Skoči na glavno vsebino

Prejšnji teden se je v Sloveniji zgodil zanimiv dogodek v slopu obiska njegove kraljeve visokosti princa Edwarda, grofa Wesseškega. Natančneje v sredo,15. maja 2019, so se naši učenci, ki so vključeni v program MEPI, udeležili dogodka z naslovom »Urbano pleme MEPI«, namenjemu širjenju prepoznavnosti programa MEPI in povezovanju njegovih udeležencev, izvajalcev ter drugih interesnikov. Dogodek je v dopoldanskem času potekal v Ljubljani v Čolnarni Park Tivoli. S svojim obiskom sta ga počastila tudi častna gosta dogodka, princ Edward in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Kljub deževnemu vremenu je bilo vzdušje v Tivoliju veselo. Več kot 200 mladih iz 16 osnovnih in srednjih šol ter mladinskih organizacij se je udeležilo različnih delavnic, na katerih so izkusili vsa področja programa MEPI in dokazali, da so pripravljeni na vse izzive sodobnega sveta. Naši devetošolci so tako imeli možnost sodelovati v pestrih in zabavnih delavnicah in se hkrati srečati z gostoma, ki sta dogodku dala še prav poseben pečat.

Častna gosta dogodka sta se na prizorišču dogajanja ustavila na delavnicah teambuildinga, likovne umetnosti in folklore, kjer sta poklepetala z udeleženci, nato pa sta zasadila drevo, ki simbolizira prijateljstvo med Veliko Britanijo in Slovenijo, saj je bil namen visokega obiska obeležiti tudi zgodovino in prihodnost trajnega prijateljstva med Slovenijo in Združenim kraljestvom.

Z »Urbanim plemenom MEPI« smo želeli tudi širši javnosti približati mednarodni program, ki pri mladih spodbuja razvoj ključnih kompetenc za odgovorno in aktivno vlogo v družbi in svetu. Z udeležbo v programu mladi prepoznajo in razvijajo svoje talente, si zastavljajo osebne cilje in izzive, premikajo meje lastnih zmožnosti in pridobivajo pomembne izkušnje, ki oblikujejo njihovo prihodnost. In čeprav priznanje ostaja zgolj na papirju, pa pridobljena znanja in spoznanja na mladih pustijo pečat za vse življenje.

Dostopnost