Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 16. 3. 2023, je v kulturnem domu Loče potekal regijski parlament, na katerem je našo šolo zastopala mlada parlamentarka Ana Steblovnik.

Delavnico sta vodili predstavnici šolskega parlamenta OŠ Loče Katarina Tiršek in Andreja Rečnik. Po uvodnem nagovoru mentoric je sledil kratek kulturni program, nato so se mladi parlamentarci med sabo spoznali in spregovorili o svojem počutju. Po ogledu prispevka, vezanega na izbrano temo, so dobili besedo, kjer so lahko povedali svoje mnenje o preteklih letih, katere stiske so zaznali pri sebi in kako so se počutili v času epidemije.

Sledilo je delo v delavnicah v obliki spletne kavarne, katere cilj je bil osvetliti in raziskati vsebinska vprašanja na temo duševno zdravje otrok in mladih, namen delavnice pa zbrati stališča in sklepe na izbrano temo. Mladi parlamentarci so bili med delom zelo aktivni in ustvarjalni. Srečanje so zaključili s predstavitvijo dela posamezne skupine in nato še z zaključno pozitivno mislijo, ki bi jo delili z vsemi, ki se znajdejo v kakršnikoli stiski. Med srečanjem se je razvila ustvarjalna energija, ki je dala veliko izhodišč za nadaljnje debate, kot tudi konkretne predloge, ki lahko služijo za izboljšanje počutja otrok v šoli, v družini ali širši okolici.

Ob koncu zasedanja so izvolili predstavnike, ki bodo regijo zastopali na državnem otroškem parlamentu. Naša učenka Ana Steblovnik se bo nacionalnega otroškega parlamenta udeležila kot novinarka – zapisničarka.

Dostopnost