Skoči na glavno vsebino

ČETRTEK, 12. 3. 2020

Po jutranjem bujenju smo se uredili in se odpravili na zajtrk. Oblekli smo smučarska oblačila in se z avtobusom peljali na Roglo. Danes sem tekla na smučeh. Bilo je zelo zanimivo in zabavno. Z najvišje točke, kjer smo tekli, smo imeli lep razgled na Kamniško Savinjske Alpe, za njimi pa so se skrivale Julijske Alpe in najvišji slovenski vrh Triglav. Po teku smo počakali na avtobus, s katerim smo se odpeljali nazaj v dom. Po zelo dobrem kosilu smo imeli malo prostega časa, v katerem smo pospravile sobo tako lepo, da smo dobile oceno 10+. Po prostem času smo imeli orientacijo in spoznavali delovanje kompasa. Večerji sledi disko večer in predstavitev skupin, ki se ga vsi zelo veselimo.

DRAGI STARŠI, SPOROČAMO VAM ŠE, DA BO NAŠ POVRATEK JUTRI (PETEK, 13. 3.) OB 14.45 NA GLAVNO AVTOBUSNO POSTAJO CELJE!

Jedrt Birsa, 6. a

 

DISKO PLES!

V četrtek, 12. 3. 2020, je naš razred v šoli v naravi CŠOD Gorenje imeli disko ples.

Pred diskom smo imeli večerjo in branje dnevnikov. Te smo že po štirih dneh vsi dobro napisali. A zaradi diska nam je za branje skoraj zmanjkalo časa. Zato smo prebrali samo en dnevnik na razred, nato pa smo se hitro preoblekli in se zbrali v dvorani. Tam sta učiteljici doma že pripravili luči in glasbo.

Najprej smo se po razredih predstavili. Osnovna šola Fokovci, ki je bila z nami v domu, je svojo predstavitev naredila tako, da so učenci brali prekmurske besede (prihajajo iz Prekmurja) mi pa smo jih z svojim bornim znanjem po najboljših močeh prevajali. Naslednja točka so bile punce iz 6. c. Plesale so zanimiv ples. Nato so se jim pridružili še fantje in skupaj so zaplesali macareno.

Po njihovi točki je bil na vrsti naš razred. Najprej smo Ana, Jana, Brina in jaz brale pesmi. Nekatere so zabavale občinstvo, druge pa so prejele le majhen aplavz. Nato so bili na vrsti fantje. Postavili so se v krog, Salih pa je na sredini plesal nekakšen ruski ples. Vsi smo se ob tem zabavali, a kmalu je bilo skladbe konec in z njo se je končala točka. Ostal je le še 6.a. Vsi so se postavili na sredino in zaplesali smešen TIK TOK ples.

Po končanih točkah smo se lahko postavili na sredino. Luči so se ugasnile in začela se je glasba različnih pevcev. Ob barvnih lučeh je bilo res čarobno. Čas med plesom je hitro minil, kmalu so se prižgale luči in vsi utrujeni smo se odpravili spat.

Iva Marinšek, 6. b

 

SREDA, 11. 3. 2020

Danes smo se zbudili ob isti uri kot vsak dan, pojedli zajtrk in se oblekli za tek na smučeh. Nato smo se odpravili z avtobusom na Rogle, do proge za tek na smučeh. Skupaj smo osvojili nekaj osnov. Ko smo končali, smo se z avtobusom odpeljali nazaj do doma. Voznik nas je presenetil s pesmijo od Challeta Salleta in Nipketa. V domu nas je čakalo kosilo. Po kosilu smo se razdelili v skupine. Z mojo skupino smo odšli na kmetijo, a najprej smo se sprehodili do cerkve. Skupaj smo si ogledali hribovja in mesta. Nato smo odšli do cerkve. Najbolj zanimiv podatek mi je bil, da streha cerkve tehta 45 ton. Na kmetiji, ki smo jo obiskali, so imeli krave, pujse, kokoši in psičko Piko ter dve mački. Skupaj smo počasi odšli proti domu. Med potjo smo opazili še sončne kolektorje. Ko smo prišli v dom, smo imeli večerjo. Po dobri večerji smo se odpravili pisati dnevnike, igrat družabne igre in se preizkusili v cirkurških rekvizitih. Ta dan je bil zelo razburljiv!

Zara Memič, 6. c

TOREK, 10. 3. 2020

Zjutraj smo se zbudili in oblekli. Po obilnem zajtrku smo se oblekli v smučarska oblačila in se odpeljali na Roglo. Vreme je bilo zelo lepo in smučanje zabavno. Po skoraj štiriurnem smučanju smo se utrujeni odpeljali proti Domu na Gorenju, kjer nas je čakalo okusno kosilo. Sledil je počitek, po njem pa smo se razdelili v dve skupini. Bila sem v prvi skupini. Šli smo na kratek sprehod do kmetije, ki smo si jo ogledali. Navdušile so nas krave, telički, kokoši, pujsi in psička Pika. Na kmetiji sem izvedela, kako se kisata zelje in repa. Dan se je počasi prevesil v večer, ki smo ga preživeli na nočnem pohodu. Utrujeni, a polni novih doživetij smo se pogreznili v spanec.

Ana Gruber, 6. b

PONEDELJEK, 9. 3. 2020

Komaj sem čakal današnjega jutra. Zbrali smo se na avtobusni postaji in se odpeljali proti CŠOD Gorenje. Pričakal nas je lep dan, s pogledom na Pohorje in prijazen oskrbnik. Ko smo prišli v dom, smo prtljago odnesli v svoje sobe. Glede na to, da smo jo imeli vsi zelo veliko, smo se kar utrudili. Postlali smo postelje in v omare dali svoja oblačila. Komaj smo čakali kosilo. Jedli smo juho in špagete. Nato smo se pripravili za smučanje in se z avtobusom odpeljali na Roglo. Glede na naše smučarsko predznanje so nas naši smučarski učitelji razvrstili v skupine in smučarski užitki na snegu so se začeli. Po smučanju smo imeli prosti čas, spoznavali smo pravila doma in se razgledali po njem. Sledila je večerja, rižev narastek in kompot. Za zaključek dneva pa še spoznavanje FIS pravil in športne igre. Utrujeni od vseh aktivnosti smo se pripravili na spanje in tako se je končal naš dan.

Miloš Rajevič Komadina

Dostopnost