Skoči na glavno vsebino

Colby Brock je 23-letni fant. Je youtuber in živi v Los Angelesu. Youtuber je oseba, ki posname dogodke v svojem življenju, jih objavi na kanalu Youtube in mu le-ti za vsak ogled plačajo. Predpogoj za služenje denarja na ta način je, da je oseba že predhodno s svojimi objavami prepričala 10.000 ljudi, ki se naročijo na njegov kanal. Takrat zasluži 1.000,00 EUR in potem od vsakega novega naročnika 1 EUR. Colby Brock ima že več kot 2,02 milijonov naročnikov.

 

Torej je Colbyevo delo, da naredi veliko zanimivih, zabavnih videoposnetkov. Rdečelasi in rjavooki e-boy svoje oboževalce dostikrat prosi, da pod njegove videoposnetkih zapišejo, kaj bi želeli videti v naslednjih posnetkih. Na ta način si je pridobil tistih malo več kot 2,02 milijonov naročnikov. S tem pa se uvršča na seznam najbolj uspešnih, popularnih in bogatih youtuberjev.

 

Colbyev dan poteka tako, da snema videoposnetke, ki jih najpogosteje gledajo najstniki. Namreč Colby zelo rad počne stvari, ki bi jih najstniki želeli tudi sami poskusiti, pa ne smejo. Ali pa jim starši ne pustijo. Colby recimo hodi v zaklete hiše, letališča in čudne kraje. Z njim sta pogosto najboljšega prijatelja Sam Golbom in Brennen Taylorj. Zelo radi delajo in posnamejo videoposnetke igre »Resnica ali izziv« ali »Resnica ali striptiz«. »Resnica ali izziv« je igra, kjer te nekdo najprej vpraša, kaj bo izbral – resnico ali izziv. Če izbereš resnico, moraš povedati dve stvari o sebi, ki jih še nihče ne ve. Če izbereš izziv, dobiš tri stvari, ki jih moraš narediti. Običajno so ti izzivi zelo neprimerni za kogarkoli, npr. se moreš postaviti pred avto in reči, naj te zbije. »Resnica ali striptiz« je igra, ko te prijatelj vpraša o tvoji največji skrivnosti. Če nanjo ne odgovoriš, moraš nekaj sleči. To počneš tako dolgo, dokler nisi nag.

 

Pogosto Colby naredi tudi izzive »Try not to laugh« (slo. poskusi se ne smejati),in »Calling terrifying phone numbres« (slo. klicanje groznih številk). Najbolj zabaven izziv »Try not to laugh« je bil, ko je Colby s svojim prijateljem Brennen gledal videoposnetke o smešnih prigodah ljudi. V ustih sta imela vodo, zmagal je tisti, ki se je manjkrat nasmejal kot nasprotnik. Tisti, ki je izgubil, je moral opraviti izziv. Zmagal je Brennen, Colby pa je moral polizati kravji jezik.

 

V enem izmed svojih videoposnetkov sta Colby in Brannen klicala na telefonsko številko 666 666 666, ki naj bi bila v lasti ubijalskega klovna. Ta se jima je oglasil in jima povedal, da ve kdo sta in da ve, kje živita. Presenečena sta odložila. Čez nekaj minut je nekdo potrkal na Colbyeva vhodna vrata. Bil je ubijalski klovn. Colby in Brannen sta zbežala skozi zadnja vrata in poklicala policijo.

 

Ustvarjanje takšnih videoposnetkov je njegova služba in na ta način vsak mesec zasluži vsaj 2.200,00 dolarjev. Zbudi se, kadar želi, spat gre, kadar želi. Nihče mu ne »teži«, nima nobenega urnika. S takšno službo bi bila tudi jaz zadovoljna.

 

Katarina Gabrovec, 7. b

Dostopnost