Skoči na glavno vsebino

Šolsko leto se počasi zaključuje in tako se je 17. maja zaključila že četrta sezona bralne značke za odrasle III. osnovne šole Celje, ki združuje starše, učitelje, stare starše, sorodnike in prijatelje ob skupni prostočasni dejavnosti, branju.

Sproščeno srečanje odraslih bralnih značkarjev je bilo posvečeno 400. obletnici smrti velikega dramatika, Williama Shakespearja. »Ves svet je oder in moški in ženske zgolj igralci: nastopajo in spet odhajajo in vsak igra v življenju razne vloge«, je rekel slavni William Shakespeare. Z igro, modernima Romeom in Julijo, sta otvorila srečanje knjižničarja Urška Sotler in Tadej Gregorc ter nas popeljala v svet Williama Shakespearja na zabaven, sproščen način. Bolj resno, v stilu starodobnega Williama Shakespeara, so se nam predstavili naši gostje iz Gimnazije Celje – Center, ki so pripravili nekaj Shakespearovih sonetov v angleščini in slovenščini ter tri glasbene točke. Naše srečanje smo naslovili: Brati ali ne brati? To zdaj NI vprašanje! Naša ugotovitev je, da je glavno, da nam branje prinaša zadovoljstvo. In letos je bilo zadovoljstva veliko. Tako ob branju med letom kot ob zaključni prireditvi, ki je minila sproščeno in toplo, kot se za takšen zaključek spodobi.

Dobro se je družiti z ljudmi, ki berejo, saj obogatijo tudi druge. Če bi več brali, bi bil svet lepši in boljši. Zaljubljeni v besede postanemo prijaznejši in z dobrimi mislimi lepšamo življenje sebi in drugim. Naš projekt je priložnost za druženje s knjigami in ljudmi, ki jih imamo radi, zato upamo, da boste tudi naslednje leto z nami v 5. sezoni bralne značke za odrasle na III. osnovni šoli Celje.

Dostopnost