Skoči na glavno vsebino

Bralna značka za starše, stare starše, učitelje, prijatelje in znance je letos potekala sedmič. Bralno značko je osvojilo 41 odraslih. Odrasli so priporočila pošiljali po elektronski pošti in ob zaključku šolskega leta smo pripravili 7. brošuro z zbranimi priporočili, ki je lahko bralcem v veliko pomoč pri izbiri knjig za branje. Bralci so prav tako celo leto pred vsakimi počitnicami po elektronski pošti prejemali kupček priporočil, vso dogajanje pa so lahko spremljali na šolski spletni strani v zavihku Šolska knjižnica/Bralna značka za odrasle.

V tem šolskem letu smo pripravili tri srečanja v živo: knjižno čajanko s kaligrafskim pridihom, ki se je je udeležilo okoli 20 bralcev in na kateri smo se preizkusili v pisanju kaligrafske pisave, dobrodelno čajanko, kjer smo ustvarjali hobotnice za nedonošenčke in se je je udeležilo 12 bralcev ter zaključno prireditev, ko smo v goste povabili dijake in mentorje Gimnazije Celje – Center, ki so nam z delčkom ruskega večera popestrili prireditev z naslovom Iz Rusije z ljubeznijo. Zaključna prireditev nam je podala nekaj zanimivih utrinkov ruske literature v pesmi in recitaciji in je bila popoln zaključek pravljične, 7. sezone bralne značke na naši šoli. Bralcem smo podelili knjižne nagrade, priznanja in drobne pozornosti, ki jih bodo med počitnicami spomnile, da tudi naslednje šolsko leto »Beremo skupaj«.

Pohvale in spodbude tako zaključni prireditvi kot tudi projektu so bile številne in le upamo lahko, da bo naslednje leto še bolj številčno in bolj plodno ter da nas bo skupaj bralo še več.
Vodja projekta: Urška Sotler

Dostopnost