Razredničarka: Anita Šmid

UMETNIKI NA IGRIŠČU

V tednu otroka smo učenci 3. b pouk likovne umetnosti preživeli na igrišču. Odločili smo se, da s kredami poslikamo in poživimo tla našega igrišča. Izbrali smo si motive živalskih podob in naravnih okolij ter se ob njih postavili pred fotografski objektiv.

IZDELALI SMO KNJIŽNA KAZALA
Učenci 3. b smo se letos odločili, da se pridružimo nacionalnemu projektu izmenjave knjižnih kazal. S pomočjo naše ustvarjalne knjižničarke, gospe Urške Sotler, smo za učence OŠ v Jesenicah izdelali slikovita knjižna kazala v podobi pavov. Upamo, da bodo čim večkrat uporabljena krasila knjige in spodbujala vrstnike k branju. Veselimo pa se tudi kazalk, ki jih bodo izdelali za nas.

NARAVOSLOVNI DAN V GOZDU

»Lepo škrlatno je drevo,

ko hladen veter veje,

vseh barvah zažari jesen

a sivo je nebo …«

V mesecu oktobru smo se pri spoznavanju okolja še posebej posvetili raziskovanju gozda in gozdnih zakladov, ki jih prinese jesen. Tako smo se odpravili v gozd, kjer smo opazovali različna drevesa in njihove plodove, raziskovali gozdna tla in iskali gozdne prebivalce. Nabirali smo gozdne plodove in drevesne liste. Pot skozi gozd nas je vodila tudi do drevesne hišice, kjer nas je pričakal 134-letni hrast, ki je z nami delil zgodbo z naslovom Gozdni bonton. Spoznali smo, da smo v gozdu vedno le obiskovalci. Gozd je dom številnim živalim in rastlinam, ki jih lahko motimo pri življenju. Zato moramo paziti, da v gozdu ne povzročamo hrupa, ne smetimo ali kurimo ognja. Rastline in živali nam bodo hvaležne, gozd pa bo ostal lep in zdrav.

ELMERJEV DAN

Naš prvi kulturni dan je potekal v okviru projekta 1. triade z naslovom Elmerjev dan. Cilj projekta je učencem približati svet drugačnih, jih učiti in naučiti strpnosti, medsebojnega sodelovanja in spoštovanja, nenasilnega reševanja konfliktov, predvsem pa življenja brez predsodkov. Prav tako želimo pri učencih spodbujati prostovoljstvo ter sočutje do ljudi.

Poleg različnih socialnih iger, ki smo jih izvajali v okviru kulturnega dne, smo prebrali tudi pravljico Veveriček posebne sorte avtorice Svetlane Makarovič. Po branju zgodbe smo ugotavljali, da smo si tudi mi med seboj v enih lastnostnih podobni, v drugih pa se razlikujemo ter da nas drugačnost bogati. V dvojicah smo nato ustvarjali veveričke z nenavadnimi repki, ki smo jih izobesili na šolskem hodniku pred našo učilnico.

PRVI ŠPORTNI DAN
Na prvi jesenski dan smo se odpravili na športni dan. Oblečeni v športna oblačila, z malico v nahrbtniku in nasmehom na ustih smo krenili na pot. Pot nas je vodila proti Savinji, ob kateri smo se sprehodili do visečega mosta. Nato smo obrnili smer ter se po cesti vrnili nazaj po nasprotnem bregu Savinje. Po nekaj minutni hoji smo se zakadili v strmine mestnega gozda ter se usmerili še proti Anskemu vrhu. Ko so se jutranje meglice razgadile, smo uživali v čudovitem razgledu na naše mesto. Nato smo ponovno krenili proti dolini ter v družbi sončnih žarkov zaključili naš prvi športni dan.