Skoči na glavno vsebino

 ANGLEŠKA BRALNA ZNAČKA

Draga bralka, dragi bralec!


Pričelo se je novo šolsko leto. Tudi letos smo učitelji angleškega jezika pripravili pester nabor knjig, ki te čakajo v šolski knjižnici in ki jih lahko poljubno prebiraš za osvojitev angleške bralne značke. 

Seznam knjig, ki so primerne za tvojo starost, si lahko ogledaš kar tukaj, na naši šolski spletni strani, v knjižnici, seznami pa so tudi v učilnici za angleščino.

Za pridobitev potrdila o osvojeni angleški bralni znački moraš prebrati vsaj tri knjige in izpolniti anketni vprašalnik, ki ga najdeš tukaj, na naši spletni strani. Ko ga izpolniš, ga odneseš k svojemu učitelju angleškega jezika. Lahko pa kratko vsebino in ilustracijo knjige zapišeš kar v zvezek za angleščino.

V kolikor pa bi želel še kaj več, lahko prebereš pet knjig ter na kratko ustno predstaviš prebrane knjige v okviru govornega nastopa v razredu. V tem primeru boš poleg priznanja nagrajen tudi z ustno oceno v redovalnico. Pa naj še kdo reče, da se branje ne izplača!

Želimo ti veliko uspeha in užitkov pri branju. Časa imaš do 16. maja 2022, ko se bralna značka zaključuje, če pa imaš še kakšno dodatno vprašanje, so ti mentorji na voljo kadarkoli.

Lep knjižni pozdrav.

Mentorji angleške bralne značke: Metka Vajdič, Nataša SlapnikMatej Močnik in Aleksander Verhovšek 

Seznam knjig za angleško bralno značko:

Vprašalnik za angleško bralno značko

Dostopnost